Basisschool De Klingerberg - Blerick
MENU

Ouderraad BS De Klingerberg

Interesseert het je wat er op de school van je kind(eren) gebeurt?
Ons ook. Wie zijn wij?
Wij zijn de ouderraad, kortweg OR, van basisschool De Klingerberg.
Wij organiseren allerlei activiteiten binnen en buiten schooltijd van de kinderen. Maar wij steken ook de handen uit de mouwen als het nodig is. Niet iedereen zal bij alle activiteiten kunnen meehelpen. Wij verdelen daarom onze taken.
Vaak vinden we ook nog extra ouders die ons graag een keer willen helpen bij een van de activiteiten.
 
Wat wij dan allemaal organiseren?
Wij organiseren samen met school de schoolreisjes, de kerstviering, het schoolcarnaval, het paasontbijt en de paasspeurtocht, deelname aan de avondvierdaagse, de luizencontrole na vakanties en nog veel meer.
En voor de ouders organiseren we bijvoorbeeld de koffiemorgens en de voorlichtingsavond over cyberpesten en veilig werken met en op het internet.
 
Daarnaast praten we met school over allerlei zaken die niet direct over het onderwijs of het beleid van de school gaan. Zo praten we bijvoorbeeld over de herinrichting van de omgeving van de school (gymzaal en schoolplein). Ook praten we over (de controle op) allerlei regels, zoals het verbod van honden op het schoolplein en het naar binnen brengen van kinderen door de ouders. Wij zijn hierbij een serieuze gesprekspartner voor school en geven dan ook regelmatig gevraagd en ongevraagd advies.
 
En uiteraard zijn we er ook voor de ouders. Zij kunnen bij ons terecht met hun vragen over wat hierboven allemaal genoemd staat. Maar ze kunnen bij ons ook hun ideeën kwijt. Of misschien zijn er wel andere zaken die je als ouder kwijt wilt of wilt vragen. Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Maar ook wij weten natuurlijk niet alles. In dat geval praten we er met school over of zoeken wij het antwoord op. Maar het kan ook zijn, dat we je zullen vragen contact op de nemen met de Medezeggenschapsraad (MR). Het gaat dan over onderwerpen die de OR niet behandelt.
 
Heb je vragen en/of ideeën? Organiseer je graag iets? Wil je ons graag meehelpen? Wil je graag meepraten over onderwerpen die ook jouw kind aangaan? Misschien wil je zelfs wel lid worden. Of wil je gewoon een keertje kijken wat wij allemaal bespreken. De vergaderdata staan op de kalender. Wij horen het graag! Spreek ons aan op het schoolplein of zomaar daar waar je ons tegenkomt.
 
Hopelijk tot gauw,
 
De Ouderraad
 
Ellen Zekaj-Vromans (voorzitter)

Tamara Schreurs

Cemile Curuk

Zuleyha Atacay

Yukita de Palm

Yadigar Curuk

Enver Bektas

Ela Fica

Ula Faessen

Melanie Fleuren

Serap Ozturk

Cigdem Gogebakan

Soumicha Barahmun

Angelique Gerits

Linda Bajou-Cohen